O meni

Edita Zahirović

Sem Edita, po osnovni izobrazbi univerzitetna diplomirana socialna pedagoginja, zatem pa sem študirala na Akademiji za Transpersonalno kognitivno terapijo in tako postala terapevtka transpersonalne kognitivne terapije (TCT®). Naziv terapevtke TCT® sem pridobila na Akademiji TCT®, ki poteka preko Inštituta Transpersonalne Psihologije v Sloveniji.

Imam večletne izkušnje s svetovanjem in s psihoterapijo. Na Akademiji za Transpersonalno kognitivno terapijo sodelujem pri so-vodenju seminarjev in pri delovnih skupinah za študente psihoterapije, poleg tega sodelujem tudi v izpitni komisiji na zaključnih izpitih na Akademiji TCT® kot članica izpitne komisije.

Poleg tega sem se izobraževala tudi na različnih seminarjih in delavnicah s področja dela na sebi, pomoči ljudem, kot npr.: 9. posvet e-zlorabe otrok, NVC (Nenasilna komunikacija), Reiki, seminar Otroci z motnjami vedenja,…

Pomagala sem ljudem v različnih stiskah in pri različnih težavah, kot npr. pri depresiji, pri mislih o samomorilnosti, pri travmah iz otroštva (tudi na področju psihičnih, fizičnih, spolnih zlorab), pri nezadovoljstvu na delovnem mestu, na področju odnosov, denarja, tudi pri duhovnem napredku, pri samopodobi, pri izražanju sebe, pri nezadovoljstvu z zunanjo podobo in še in še…

Poleg tega oblikujem in vodim različna predavanja in delavnice ter tako sodelujem tudi z različnimi organizacijami kot npr. Društvo Projekt Človek, Društvo distrofikov Slovenije,… Sodelujem tudi v obliki svetovanja avtorici pri pripravi Terapevtskih pravljic za otroke, za katere sem napisala tudi recenzijo.

Večletne izkušnje imam tudi s področja dela kot učiteljica otrok s posebnimi potrebami v zavodu in kot učiteljica dodatne strokovne pomoči učencem s posebnimi potrebami v osnovni šoli. Delala sem z učenci s čustveno-vedenjskimi težavami, z učnimi težavami (z učenci z disleksijo, z motnjami pozornosti in koncentracije, ADHD, z dolgotrajno bolnimi učenci,…), z učenci z avtizmom, Downovim sindromom, z gibalno oviranimi otroci in mladostniki, z otroci in mladostniki z motnjami v duševnem razvoju. Otroke in mladostnike v zavodu ter učence v OŠ sem vodila skozi vzgojno-izobraževalni program, pripravljala in izvajala sem tudi različne obšolske delavnice, dejavnosti in tabore. Delala sem tudi z družinami učencev, otrok in mladostnikov.

Pred, med in po študiju sem veliko časa namenila delu na sebi. Terapijo TCT®, ki jo sedaj izvajam, sem mnogokrat preizkusila kot stranka. S pomočjo terapije sem napredovala in zaživela še bolj iz sebe ter preoblikovala različna področja svojega življenja tako, da sem danes svobodnejša in bolj izpolnjena.

Če želite tudi vi zaživeti bolj svobodno, sproščeno, srečno ter neodvisno od drugih in okolja, srčno vabljeni in dobrodošli.

Create your website with WordPress.com
Get started
%d bloggers like this: